City Smile Gyermekfogászat
City Smile fogorvosi rendelő - gyermekfogászat
Dr. Kohut Eszter
City Smile Fogászat kis logo

Szeretettel látjuk fiatal pácienseinket is a Déli Pályaudvarnál található gyermekbarát rendelőnkben. Kezeléseink kellemes légkörben, barátságos hangulatban történnek. Nagy hangsúlyt fektetünk a megelőzésre, a jó fogápolási és táplálkozási szokások kialakítására. A szabálytalan fogsorú gyermekek fogszabályozó kezelésére is lehetőség van rendelőnkben.

Előzzük meg együtt a fogszuvasodást!

Szájhigiénés és táplálkozási tanácsokkal segítjük Önt. Megtanítjuk a kicsiknek, hogyan tisztítsák jól a fogaikat. Egy vicces fogkefével, ötletes számítógépes alkalmazással élménnyé tehető a fogmosás! A fogak szempontjából is helyes étkezési szokások kialakítását is érdemes minél előbb elkezdeni.

A fogakat nagy mennyiségű fluoridot és kálciumot tartalmazó készítményekkel tehetjük még ellenállóbbakká. Segítünk Önnek, hogy azt az otthon vagy rendelőnkben kivitelezhető eljárást válassza, ami gyermekének a legjobban megfelel.

Barázdazárás

Az újonnan kibújt maradó őrlőfogak barázdáit fluoridos védőlakkal zárjuk le. Ezzel a fájdalommentes eljárással megelőzzük a fogszuvasodás kialakulását.

Tej- és maradófog kezelések

Nem csak a szuvas maradófogakat, a tejfogakat is fontos kezelni! A szuvas tejfog fájdalmat okozhat, a gyermek rágását is akadályozhatja. Ezenkívül a környezetében a frissen kibúvó maradófogak is gyorsabban elromlanak! Speciális anyagokkal, kíméletes eljárással gyógyítjuk a beteg fogacskákat.

City Smile Gyermek Fogászat

Fogbalesetek ellátása

Játszótéri baleseteknél sok kisgyermeknek a fogai is sérülnek, ilyenkor a szülők könnyen kétségbe esnek, hogy mit is kell tenniük. Hozza el gyermekét a baleset után minél hamarabb! Biztos lehet abban, hogy nálunk az apróság a legjobb kezekben lesz!

Gyakran ismételt kérdések

Mikor kezdjem el gyermekemnél a fogápolást?

Már az első fogacskákat javasolt puha kendővel megtisztítani. Adhatunk a kicsi gyerekeknek két kézzel jól megragadható fogkefét, hogy így ismerkedjenek vele.

Milyen a jó gyermek fogkefe?

Kis fejű, puha sörtéjű fogkefét adjunk a gyermekeknek. Bár, ha jó technikát használunk, kézi fogkefével is jól meg lehet tisztítani a fogakat, sok gyermek mégis szívesebben használ elektromos fogkefét. A 3D-s, rezgő fejű fogkeféket ajánljuk, hozzá gyermekeknek való fejet vásároljunk.

Milyen gyermekfogkrémet ajánlanak?

Az első fogak kibújásától kezdve fluoridos gyermekfogkrémet használjunk, így tudjuk a leghatékonyabban védeni a fogakat a fogszuvasodástól. 6 éves kor felett javasoljuk junior (emelt fluorid tartalmú), 12 éves kortól felnőtt fogkrém használatát.

Mikor vigyem el gyermekemet először fogorvoshoz?

Már akár 1-2 éves korban érdemes elvinni a kicsit fogorvoshoz. Első alkalommal inkább még csak ismerkedjen a gyermek a rendelővel, a doktor nénivel/bácsival, ekkor még lehetőleg ne legyen kezelés. Beszélgessünk vele arról, hogy mi fog történni a fogorvosi rendelőben. Egy jó könyv vagy rajzfilm (pl. Bori a fogorvosnál) ebben nagy segítségünkre lehet.

Érdemes-e tömni a tejfogakat?

Igen, mindenképpen érdemes. Egyrészt azért, mert egy kezeletlen, szuvas tejfog sok kellemetlenséget tud okozni, másrészt ha egy maradófog szuvas tejfogak környezetében bújik ki, nagyobb valószínűséggel romlik majd el.

Gyermekemnek szuvasak a tejfogai. A maradófogai is ilyen könnyen elromlanak majd?

Nem törvényszerű, hogy ha a gyermek tejfogai hamar elromlottak, a maradófogaival is ez történik majd. Mindenképpen fontos azonban a szuvasodások időben történő kezelése, a hatékony fogtisztítás, a helytelen táplálkozási szokások (pl. fokozott cukorfogyasztás) kerülése és a rendszeres, félévenkénti fogorvosi vizsgálat.

Hogyan készítsem fel gyermekemet az első fogászati kezelésre?

Az első alkalom lehetőleg csak ismerkedés legyen a fogorvossal és a rendelővel. Magyarázzuk el a gyermeknek, hogy mi fog vele történni. Kisebb gyermekkel el is játszhatjuk a kezelést egy plüssállat segítségével, de segíthet egy jó könyv vagy rajzfilm is (Pl. Bori a fogorvosnál).

Vélemények

Megközelítés