City Smile Gyermekfogászat
City Smile Fogászat kis logo

Szeretettel látjuk fiatal pácienseinket is a Déli Pályaudvarnál található gyermekbarát rendelőnkben. Kezeléseink kellemes légkörben, barátságos hangulatban történnek. Nagy hangsúlyt fektetünk a megelőzésre, a jó fogápolási és táplálkozási szokások kialakítására. A szabálytalan fogsorú gyermekek fogszabályozó kezelésére is lehetőség van rendelőnkben.

Előzzük meg együtt a fogszuvasodást!

Szájhigiénés és táplálkozási tanácsokkal segítjük Önt. Megtanítjuk a kicsiknek, hogyan tisztítsák jól a fogaikat. Egy vicces fogkefével, ötletes számítógépes alkalmazással élménnyé tehető a fogmosás! A fogak szempontjából is helyes étkezési szokások kialakítását is érdemes minél előbb elkezdeni.

A fogakat nagy mennyiségű fluoridot és kálciumot tartalmazó készítményekkel tehetjük még ellenállóbbakká. Segítünk Önnek, hogy azt az otthon vagy rendelőnkben kivitelezhető eljárást válassza, ami gyermekének a legjobban megfelel.

Barázdazárás

Az újonnan kibújt maradó őrlőfogak barázdáit fluoridos védőlakkal zárjuk le. Ezzel a fájdalommentes eljárással megelőzzük a fogszuvasodás kialakulását.

Tej- és maradófog kezelések

Nem csak a szuvas maradófogakat, a tejfogakat is fontos kezelni! A szuvas tejfog fájdalmat okozhat, a gyermek rágását is akadályozhatja. Ezenkívül a környezetében a frissen kibúvó maradófogak is gyorsabban elromlanak! Speciális anyagokkal, kíméletes eljárással gyógyítjuk a beteg fogacskákat.

City Smile Gyermekfogászat

Fogbalesetek ellátása

Játszótéri baleseteknél sok kisgyermeknek a fogai is sérülnek, ilyenkor a szülők könnyen kétségbe esnek, hogy mit is kell tenniük. Hozza el gyermekét a baleset után minél hamarabb! Biztos lehet abban, hogy nálunk az apróság a legjobb kezekben lesz!

Gyermekfogászati árak

  • Barázdazárás 12 000 Ft
  • Tejfog eltávolítás 7 000 Ft

    felületi érzéstelenítéssel

  • Tejfog húzása 16 000 Ft
  • Tejfog gyökérkezelés 15 000 Ft
  • Fényre kötő esztétikus tömés 17 000 - 20 000 Ft
  • Üvegionomer cement tömés 15 000 - 19 000 Ft
  • Gyógyszeres alábélelés 5 000 Ft

Gyakran ismételt kérdések

Már az első fogacskákat javasolt puha kendővel megtisztítani. Adhatunk a kicsi gyerekeknek két kézzel jól megragadható fogkefét, hogy így ismerkedjenek vele.

Kis fejű, puha sörtéjű fogkefét adjunk a gyermekeknek. Bár, ha jó technikát használunk, kézi fogkefével is jól meg lehet tisztítani a fogakat, sok gyermek mégis szívesebben használ elektromos fogkefét. A 3D-s, rezgő fejű fogkeféket ajánljuk, hozzá gyermekeknek való fejet vásároljunk.

Az első fogak kibújásától kezdve fluoridos gyermekfogkrémet használjunk, így tudjuk a leghatékonyabban védeni a fogakat a fogszuvasodástól. 6 éves kor felett javasoljuk junior (emelt fluorid tartalmú), 12 éves kortól felnőtt fogkrém használatát.

Már akár 1-2 éves korban érdemes elvinni a kicsit fogorvoshoz. Első alkalommal inkább még csak ismerkedjen a gyermek a rendelővel, a doktor nénivel/bácsival, ekkor még lehetőleg ne legyen kezelés. Beszélgessünk vele arról, hogy mi fog történni a fogorvosi rendelőben. Egy jó könyv vagy rajzfilm (pl. Bori a fogorvosnál) ebben nagy segítségünkre lehet.

Igen, mindenképpen érdemes. Egyrészt azért, mert egy kezeletlen, szuvas tejfog sok kellemetlenséget tud okozni, másrészt ha egy maradófog szuvas tejfogak környezetében bújik ki, nagyobb valószínűséggel romlik majd el.

Nem törvényszerű, hogy ha a gyermek tejfogai hamar elromlottak, a maradófogaival is ez történik majd. Mindenképpen fontos azonban a szuvasodások időben történő kezelése, a hatékony fogtisztítás, a helytelen táplálkozási szokások (pl. fokozott cukorfogyasztás) kerülése és a rendszeres, félévenkénti fogorvosi vizsgálat.

Az első alkalom lehetőleg csak ismerkedés legyen a fogorvossal és a rendelővel. Magyarázzuk el a gyermeknek, hogy mi fog vele történni. Kisebb gyermekkel el is játszhatjuk a kezelést egy plüssállat segítségével, de segíthet egy jó könyv vagy rajzfilm is (Pl. Bori a fogorvosnál).

Vélemények

Egészségpénztár partnerek

Megközelítés