Otthoni szájápolás

Általános egészségi állapotunkhoz hozzátartozik szájunk (fogaink, ínyünk, csontozatunk) egészsége is. Ennek fenntartásához elengedhetetlen a rendszeresen elvégzett otthoni szájápolás. Mivel mindenkinek mások az igényei, az adottságai, ezért ezt egyénre szabottan kell kialakítani. Ebben nyújtunk mi Önnek segítséget: segítünk kiválasztani a megfelelő eszközöket, megmutatjuk, hogy ezeket hogyan tudja használni úgy, hogy fogait a leghatékonyabban tisztíthassa.

Fogmosás
Fogkefe és fogkrém

 

Fogkőeltávolítás

A fogkő elmeszesedett lepedék a fogak felszínén, mely fogmosással már nem távolítható el. Amellett, hogy nem esztétikus, a lepedék és a fogkő felelős az ínygyulladásért és a fogágygyulladásért. Rendelőnkben korszerű, ultrahangos eszközzel távolítjuk el a fogköveket. A fogkőeltávolítást (depurálást) rendszeresen, általában félévente javasoljuk pácienseinknek.

Sópolírozás

A sópolírozás alaposan, de kíméletesen tisztítja meg a fogakat azoktól a felületes elszíneződésektől, amelyeket az otthoni fogmosással nem sikerül eltávolítani. Ezzel az eljárással nagyon finom szemcséjű, enyhén ízesített szódabikarbónát juttatunk nagy nyomással a fogfelszínre. Kávé, tea, dohányzás és vörösbor által okozott felületes elszíneződéseket hatásosan tudunk ezzel a módszerrel eltüntetni.

Fogérzékenység kezelése

A szabaddá vált fognyakak hidegre, melegre érzékenyek lehetnek. Ennek kezelésére speciális, magas fluorid tartalmú gélt vagy lakkot juttatunk a fogakra, mely gyorsan és hatékonyan csillapítja a kellemetlen tüneteket. Otthoni használatra fogérzékenység elleni fogkrémeket és szájöblítőket javaslunk.